Nascuda a Oliva (la Safor) el 1956, va estudiar Magisteri i Filologia Catalana. Treballà en la Formació de Professorat, tant en Escoles d’Estiu, com en el Centre Carles Salvador i l’ICE de la Universitat de València, impartint cursos de Lingüística Valenciana i la seua didàctica. Formà part del Col·lectiu de Mestres de la Safor i de l’ Escola d’Estiu Marina-Safor, de la qual en va ser cofundadora.
 
Per aquell temps s’iniciava en l’escriptura de narracions per a infants i començà a publicar en diverses editorials on aparegueren títols com “Cul, culot”, “Fil que penja”, “Rondalles de la Marjal”, “Un elefant sota el llit”, “La banda dels superbruts”,” El gegant Romuald” i un llarg etcètera. Més tard inicià les publicacions de poesia, amb títols com ara, “Versos diversos”, “Rimes i rialles”, “Versos de tres sabors”, “Qui la rima l’endevina” i “La selva en vers”, entre d’altres. La seua obra ha estat estudiada i catalogada en diverses publicacions especialitzades. I els seus poemas musicats per grups com Samfaina de Colors, Trobaversos, Tr3scant, entre d’altres Actualment continua conreant la LIJ, amb especial interés per mostrar al lector infantil possibilitats diverses de l’expressió poètica, amb incursions en el món del haiku, el tanka o les cançons de bressol.
 
PREMIS:
-Premi “Darrer Diumenge d’Octubre”, Ajuntament de Pego (1986) per l’obra “Tegolins i tegolines”.
– Finalista del Premi Enric Valor, de l’editorial Bullent (1988) per l’obra “Fil que penja”.
-Antologada en el volum “Poesies amb suc. Antologia de poesia per a infants” de Miquel Desclot. Ed.La Galera (2007).
– Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (2010) per l’obra “La selva en vers”.
– Autora seleccionada pel premi anterior en l’edició de “Lletres al Camp”, de la Institució de les Lletres Catalanes i el Futbol Club Barcelona (2011).
-Pilar Garcia Aparicio “L’obra poètica de Maria Dolors Pellicer”, al DOSSIER: LA LITERATURA INFANTIL I JUVENIL AL PAÍS VALENCIÀ, revista L’AIGUADOLÇ núm. 39.
-XVIII Premis Ocell, Ondara (2018), per la trajectòria literària i l’obra escrita.
-XXVIII AELC Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, Literatura Infantil (2018), per l’obra “Poemes amb llum de lluna”.
-II Premi de Poesia Infantil Fundació Caixa Cooperativa d’Algemesí (2019), per l’obra “Comptem cabretes i pintem ocells”.
 
Publica amb Editorial Iglú el poemari Versos de portes obertes (2022). Llibre il·lustrat per Josep Ferrer Pérez.
Maria_Dolores_Pellicer_Ole_Libros

Enlaces de Prensa